top of page

 Foto: Peter van de Braak  

 

Doe mee! - als vrijwilliger

De raaf verspreidt zich meer en meer over Nederland. Om zo goed mogelijk deze prachtige vogel te kunnen monitoren en daarmee de ontwikkeling en verspreiding van de soort in de gaten te kunnen houden zijn mensen nodig om die monitoring uit te voeren.
De Ravenwerkgroep Nederland is op zoek naar vrijwilligers die dat willen doen. Individueel of als onderdeel van een Vogelwerkgroep of andere (natuur)organisatie.

Laat ons weten of je hiervoor interesse hebt en neem contact met ons op. Geef aan in welke regio c.q. gebied(en) je de monitoring zou kunnen/willen uitvoeren. In overleg  kunnen we dan kijken wat de mogelijkheden zijn en wat verder nodig is.

Meer informatie over monitoren van de raaf vind je hier.
Ook is een document te downloaden waarin toelichting en tips voor het monitoren van de raaf staan beschreven.


Om terreineigenaren en -beheerders te benaderen is er een document beschikbaar met informatie over de raaf, de ravenwerkgroep en het verzoek om in hun terreinen te mogen monitoren. Klik hier om naar het document te gaan.

 

Doe mee! - als donateur

De Ravenwerkgroep Nederland voert haar activiteiten uit met de hulp van vrijwilligers. Het monitoren, ringen, onderzoek van raven en het geven van presentaties en verzorgen van tentoonstellingen wordt met veel enthousiasme door zo'n 120 'leden' van de werkgroep gedaan.

Maar, er komen ook regelmatig kosten om de hoek kijken. De aanschaf van (kleur)ringen, materialen (bv voor de tentoonstelling of veldwerk) en kosten in verband met onderzoek zijn hier voorbeelden van.

Een bijdrage van derden wordt dan ook enorm op prijs gesteld! Natuurlijk geven we inzicht in waaraan je bijdrage wordt besteed en vermelden we met plezier je naam of die van je organisatie op onze website.

Ja, ik wil de Ravenwerkgroep Nederland steunen!

Vul hieronder je gegevens in en klik op Doneren.

Wij sturen je dan een betalingsverzoek. Hartelijk dank! 

Bedankt dat je ons helpt het verschil te maken!

bottom of page